Eva Jospin, 2019-2020. Foto: Benoît Fougeirol. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
Eva Jospin, 2019. Foto: Benoît Fougeirol. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
OUD AGENDAITEM

Eva Jospin: Paper Tales

Noordbrabants Museum - Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin in het Noordbrabants Museum! Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.

 De sculpturen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun omvang maar juist ook door de aandacht voor details van Eva Jospin. Elk blad, elke bloem en elke tak zijn met precisie uitgesneden. In een secuur proces van knippen, uitsnijden en over elkaar heen leggen verandert het karton onder Jospins handen in rotsen, stenen en planten.  

Karton
Doordat de imposante kunstwerken van Jospin gemaakt zijn van karton doen ze tegelijkertijd ook teer en kwetsbaar aan. Het herinnert aan de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur om ons heen. Karton is tenslotte ook een biologisch afbreekbaar materiaal. Jospin laat zien dat karton, in al zijn eenvoud, veel meer kan zijn dan dat. In de kunstwerken van Jospin dient karton als vervanger voor een eerdere vorm van zichzelf, het doet je denken aan hout.

Voor meer informatie klik je hier!