OUD AGENDAITEM

May all your dreams come true

Concordia - Op 11 september start de Duitse kunstenaar Wayne Horse, alias van Willehad Eilers, met de expositie May all your dreams come true bij kunstruimte Concordia in Enschede. De kunstenaar, met roots in de graffiti, zal voor de installatie verschillende disciplines en media met elkaar verbinden zoals video, houten stellages, schilderijen en typografisch werk.

In de expositie May all your dreams come true legt Wayne Horse zich thematisch toe op het concept van de maakbaarheid van de maatschappij. Hij schrijft: “Onze samenleving is geobsedeerd door het idee om je droom waar te maken en je droomleven te leven. In May all your dreams come true zal ik me bezighouden met succes-coaching, all-inclusive vakanties, religieuze cultussen, beroepsreligie, sociale media, celebrity cult, werkelijke verlangens en de ballast die daarbij komt kijken. Mijn werk wordt vaak als kritiek ervaren, maar ik probeer zeker ook de goede kanten weer te geven. Zorg, vriendschap en liefde zijn net zo vaak onderwerpen van mijn werk als onwetendheid, egoïsme en hebzucht. Ze vervagen gewoon en gaan in elkaar over. Dromen en hoop zijn in eerste instantie positieve dingen die worden aangemoedigd. Het zijn de omstandigheden waarin ze ontstaan die ze met vuil besmetten. Dit maakt ze voor mij een interessant onderwerp.”

Willehad laat ons de wereld anders zien. Hij observeert en verbaast zich en maakt ons deelgenoot van die verbazing. Met zijn werken laat hij zien hoe het ook kan: “Make your dreams come true, maar niet op Instagram”. Wayne Horse pleit voor een open interpretatie van zijn werk, een houding die goed aansluit bij hoe Concordia met het publiek samen kunst wil ontdekken. Tijdens de opbouw, die ongeveer een week in beslag neemt, gaat Wayne Horse in gesprek met het publiek en kan je als bezoeker het maakproces van dichtbij meemaken.

Voor meer informatie klikt u hier