Amsterdam 05 juni 2021 - 07 november 2021

Mode uit het Rijksmuseum in huis

Ons' Lieve Heer op Solder - In Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is de tentoonstelling Mode uit het Rijksmuseum in huis te zien. De tentoonstelling bestaat uit een unieke verzameling 19de-eeuwse kostuums uit het depot van het Rijksmuseum.

Dergelijke kleding werd gedragen door de vrouwen en kinderen die hier naar de verborgen kerk gingen en is voor een groot deel nog niet eerder vertoond. De kledingstukken zijn gemaakt met kostbare stoffen en zijn van hoge kwaliteit, waardoor ze goed bewaard zijn gebleven.

De modetentoonstelling is gecombineerd te bezoeken met het stageatelier van het jonge modebedrijf CRUÈL dat zich ook in het museum bevindt. Hiermee slaat het museum een brug tussen de rol van mode in het verleden en de slow-fashion trend van vandaag de dag. Oprichter en ontwerper William Ampofo begeleidt in het atelier vier mbo-studenten van de opleiding Fashion Design. Samen werken ze toe naar een speciale slow fashion collectie geïnspireerd op het museum en de 19de-eeuwse kostuums uit het Rijksmuseum.

Klik hier voor meer informatie!