Uden 09 juni 2021 - 10 oktober 2021

Tussen werelden. Chagall & hedendaagse kunstenaars

Museum Krona - Van video’s, litho’s en  schilderijen tot installaties: de kunstwerken van Marc Chagall en meer dan tien hedendaagse kunstenaars ontmoeten elkaar in de tentoonstelling Tussen werelden. Chagall & hedendaagse kunstenaars. Met hun kunst leggen zij de spanning tussen culturen en religies bloot.

Marc Chagall bracht in zijn werk de werelden waarin hij leefde en die hij zelf creëerde samen. Zo woonde hij in de ene stad, verlangde naar een andere stad en schiep zelf nog een derde. Het verenigen van al deze werelden maakte hem uniek, beroemd en bemind. Nu, 35 jaar na zijn dood, lijken er weer opnieuw grenzen getrokken te worden tussen culturen en religies. Dit maakt Chagalls kunst en zijn visie op de wereld als vluchteling actueler dan ooit.

De tentoonstelling Tussen werelden combineert het werk van Chagall met die van hedendaagse kunstenaars en daarmee hun zoektocht naar identiteit. De kunstenaars staan met één been midden in de hedendaagse kunstwereld en met het andere in een cultuur met een eigen religie en tradities waarvan zij deel uitmaken of hebben uitgemaakt. Net als Chagall opereren zij op het snijvlak van geloof en ongeloof, liberaal en orthodox, internationaal en lokaal, eigentijds en traditioneel. 

Klik hier voor meer info!