Liselot Veenendaal, Ge-saw-ten gestalte (2017)
OUD AGENDAITEM

Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff

MIJ - Van 9 maart tot en met 26 mei 2019 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff te zien. De expositie toont een selectie van werken van jonge kunstenaars van Galerie Pouloeuff uit Naarden. MIJ gaat hiermee voor de vierde maal op rij een samenwerking aan met deze galerie.

Voor de expositie is een zevental jonge kunstenaars geselecteerd. Op een speelse manier zoeken zij naar de vorm van hun werk. Vaak speelt taal hierbij een rol. Een titel die een absurde werkelijkheid suggereert, een gebied dat zich afspeelt buiten de randen van het schilderij, of een begrip dat juist een steeds terugkerende begrenzing geeft. Het beeld en de taal vullen elkaar aan en vertellen een verhaal.

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ voor deze tentoonstelling samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. Galerie Pouloeuff, een initiatief van de Keep an Eye Foundation, is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat hun bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium.

De deelnemende kunstenaars zijn: Kevin Bauer, Chan Chiao Chun, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Annelotte Lammertse, Thomas Sadee, Liselot Veenendaal.

De tentoonstelling Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff is van 9 maart t/m 26 mei 2019 te zien.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling en de deelnemende kunstenaars.