Jelmer Wijma; Peperstraat
's Hertogenbosch 21 januari 2020 - 19 april 2020

Bespiegelingen

Museum Slager - De schilderijen van Jelmer Wijma in Bespiegelingen prikkelen en vragen je aandacht. Zijn onderwerpen haalt hij rechtstreeks uit het dagelijkse leven. Natuur, straattaferelen, theepotjes, gebouwen, portretten, deurtjes en vele andere voorwerpen zijn te zien.  Zijn werk lijkt superrealistisch. Bij nader inzien zijn het ware zoekplaatjes. De voorkant van een auto? Kijk dan naar de figuren in de bumper. En wat ligt er op het dashboard? Neem de tijd voor een schilderij en je wordt verrast en ontdekt vele lagen, vergankelijkheid, slijtage, sporen én kwinkslagen.

De expositie in Museum Slager toont een groot aantal werken uit de periode 2010-2020. Jelmer Wijma maakte ook nieuwe werken, waaronder het schilderij Artisjokken, waarvan het maakproces in een film van Ivo van Dijk in het museum te zien zal zijn.

Wijma, wiens werk wel vergeleken wordt met dat van Tjalf Sparnaay, tekent en schildert vanaf zijn lagereschooltijd. Hij ontwikkelde zich in Sneek, waar hij lange tijd docent was. Vanaf zijn verhuizing naar Vught in 2010 richt hij zich geheel op de kunst. Hij had eerder exposities in onder meer ‘De Speeldoos’ en de Lambertuskerk in Vught. Ook produceerde hij de kleine bundel “Deuren” met korte gedichten bij zijn schilderingen van deur(fragment)en uit Weimar, Rome, Schotland en andere Europese landen.

Op de zondagen 16 februari, 15 maart en 19 april zal Jelmer Wijma gedurende de openingstijden zelf aanwezig zijn voor een Meet & Greet. 

De tentoonstelling Bespiegelingen zal vanaf 21 januari t/m 19 april te zien zijn in Museum Slager. Klik hier voor meer info.