South Kivu, from the series The Enclave, 2012 © Richard Mosse / courtesy of the artist
The Opening, from the series Tankstelle, 2005 © Tobias Zielony/ courtesy of the artist
OUD AGENDAITEM

Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse

Foam - Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de prestigieuze Art Collection Deutsche Börse presenteert Foam Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse, een brede selectie foto’s uit één van de belangrijkste bedrijfscollecties fotografie ter wereld. De collectie omvat meer dan 1.800 werken van ruim 120 fotografen.

Omdat deze bijzondere bedrijfscollectie zo veelomvattend is en Foam recht wil doen aan de breedte, variëteit en kwaliteit ervan wordt het werk in vier deeltentoonstellingen getoond die elk ingaan op sleutelthema’s. Daarom wordt het werk gepresenteerd in vier hoofdstukken: Germany (3 mei – 19 mei), Icons (21 mei – 9 juni), Traces of Disorder (11 juni – 23 juni) en Youth Culture (25 juni – 7 juli).

De werken in Changing Views hangen normaal gesproken in de kantoren van de Deutsche Börse Group. Deutsche Börse is een wereldwijde beursorganisatie en aanbieder van infrastructuren voor financiële dienstverlening. De foto’s zijn te vinden op kantoorlocaties wereldwijd zoals Londen, Moskou, New York, Beijing, Singapore en Tokyo. Vooral op de gangen, in de kantine en in de inpandige museumruimte van het hoofdkantoor in Eschborn vlakbij Frankfurt in Duitsland. De Deutsche Börse is in 1999 begonnen met de opbouw haar vermaarde kunstcollectie en staat bovendien bekend om haar jaarlijkse fotografieprijs. Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan verlaten de veelal iconische werken nu hun vertrouwde plekken voor een plaats in de museumzalen van Foam.

Kenmerkend voor de collectie van de Deutsche Börse is dat deze niet bestaat uit individuele werken, maar dat er van een fotograaf meerdere foto’s worden aangekocht. Bovendien worden er regelmatig vervolgaankopen gedaan, waarmee de oeuvres van fotografen recht wordt gedaan.

Klik hier voor meer informatie over Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse van 3 mei t/m 7 juli 2019 te zien in het Foam Museum.