Venezuela Crisis © Ronaldo Schemidt, – Agence France-Presse
OUD AGENDAITEM

De beste foto's van World Press Photo

Museum Hilversum - De tentoonstelling World Press Photo toont de beste journalistieke beelden gemaakt door journalisten overal ter wereld, die mee deden aan de prestigieuze wedstrijd. Voor de zesde keer is de complete expositie met de winnende foto’s en de multimedia producties in Hilversum te zien.

In de tentoonstelling zijn ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen te bewonderen; een rollercoaster door het wereldnieuws. Het campagnebeeld van de tentoonstelling is een foto van de Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt met zijn winnende foto van een brandende demonstrant in Venezuela. Door een ontplofte motorfiets vliegt José Víctor Salazar Balza in brand en loopt hiermee eerste- en tweedegraads brandwonden op. De jury noemt de foto symbolisch. ‘De man heeft een masker op. Daardoor representeert hij niet alleen zichzelf die in brand staat, maar ook het idee van een brandend Venezuela.’

Hilversum kiest er ook dit jaar weer voor om naast de fotografie ook de winnende producties van de Digital Storytelling Contest te laten zien. De finalisten van de multimediawedstrijd tonen met documentaires en interactieve websites de kracht van de digitale media en hoe je daarmee een sterk verhaal kunt vertellen. De eerste prijs ging naar een virtualreality-productie van The New York Times, over het onderwaterleven in het poolgebied.

World Press Photo is te zien van 4 januari tot en met 27 januari in Museum Hilversum. Klik hier voor meer informatie.