Dirty God, Sundance Institute
OUD AGENDAITEM

De Nederlandse Filmnacht

EYE Filmmuseum - Van 11 tot en met 25 april 2019 toert de Nederlandse Filmnacht door het land met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Maar liefst 18 filmtheaters in 17 steden nemen deel aan deze eerste editie van het jaar: Amersfoort, Alkmaar, Amsterdam (in twee theaters), Arnhem, Delft, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Haarlem, Hilversum, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Utrecht, Zaandam en Zutphen. Tijdens de Nederlandse Filmnacht wordt bij iedere filmvertoning een inleiding of nagesprek aangeboden met regisseur Sacha Polak, actrice Vicky Knight of producent Marleen Slot.

De nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) gaat over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie - een zuuraanval door haar ex - haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse cinema en het publiek dichter bij elkaar in het filmtheater en focust zich op een jong publiek. De Nederlandse Filmnacht toert van 11 t/m 25 april door het land.

Klik hier voor meer informatie.