Margot Berkman, ‘Sealight II’, 2018, 15 x 3 x 3 m, staal en mixed media 21 maart 2019
OUD AGENDAITEM

Don't know much about algae-bra

Provinciehuis Haarlem - Vanaf 29 maart is de tentoonstelling Don't know much about algae-bra in het Provinciehuis Haarlem te zien. In deze tentoonstelling worden de thema's kunst en duurzaamheid gecombineerd in de vorm van installaties, wand- en vloerkleden, objecten en schilderijen.

De tentoonstelling heeft als ondertitel De wonderbaarlijke wereld van de fotosynthese. Algae (algen) spelen hierbij een essentiële rol. Meer dan 50 % van de zuurstofproductie in onze atmosfeer ontstaat door fotosynthese van algen, zoals plankton, wieren en kelpbossen. De drie kunstenaars zijn geïnspireerd door de rijkgeschakeerde zeeflora en verwijzen hier in hun kunst direct of indirect naar.

In de reeks Dreefexposities wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.

De tentoonstelling Don't know much about algae-bra is te zien van 29 maart t/m 3 mei 2019.

Klik hier voor meer informatie.