Sikker Hansen, Drie zebra's, 1955, Oost-Indische inkt en waskrijt op papier, Groninger Museum
Peter Angermann, Walt Disney & Leonardo betrachten das, Abendland, 1982, drukinkt op papier (zeefdruk), Groninger Museum
Plumcake, Paesaggio preistorio, 1985, viltstift op papier, Groninger Museum
OUD AGENDAITEM

Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje

Groninger Museum - Een tentoonstelling waar dieren in plaats van mensen en landschappen centraal staan. In Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje zijn de kunstwerken helemaal gericht op dieren. Dit leverde een spannende dwarsdoorsnede van de veelzijdige museumcollectie op. De dieren bivakkeerden een hele tijd in het museumdepot, maar zijn speciaal voor deze tentoonstelling van stal gehaald.


De beestenboel omvat schilderijen, tekeningen, sculpturen en installaties uit de collecties oude, moderne en hedendaagse kunst. Bekijk de ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters en Japanse prenten met paarden op het slagveld. Sommige dieren hebben een symbolische betekenis, zoals de Aziatische karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld.

Bij de tentoonstelling worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht langs alle dieren en is er een audiotour in drie talen (Nederlands, Engels en Duits). Ook lopen er in het weekend Praatjesmakers rond, die samen met bezoekers verhalen maken over de kunstwerken. Daarnaast kunnen kunstenaars van alle leeftijden in het weekend van 12 tot 16.30 uur in het atelier terecht om hun eigen fantasiedier te bedenken en te knutselen.

Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje is van 24 november tot en met 31 maart 2019 te zien in het Groninger Museum. Kijk op de website voor tijden en tickets.