©KAMERICH & BUDWILOWITZ – EYES2
OUD AGENDAITEM

Herinneringen aan mijn broer door Thomas, Sacha en Jos

Meerdere locaties - Theatercollectief Thomas, Sacha en Jos speelt Herinneringen aan mijn broer, naar de novelle De seringenboom van Toon Tellegen. De schrijver benaderde het collectief voor een toneelbewerking van dit verhaal over zijn jeugd en de herinneringen aan zijn overleden oudere broer. Het is het vierde stuk van Tellegen dat het theatercollectief naar de planken brengt. Zo wordt deze bijzondere samenwerking voortgezet.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over twee broers. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper, ze gooien brandende sneeuwballen, ze scheuren met een opgevoerde fiets over het splinter dunne ijs, en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Avonturen die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren. Een voorstelling over het hebben, het houden en het afscheid nemen van je grootste voorbeeld. 

Met de teksten van Toon Tellegen als basis heeft theatercollectief Thomas, Sacha en Jos een hele eigen speelstijl ontwikkeld. Met de vertelling als vertrekpunt schakelen zij continu tussen verteller, het personage en het ter plekke vormgeven van het toneelbeeld. ‘We willen de verbeelding aanspreken, waardoor het stuk ook van het publiek zelf wordt’, aldus Sacha Muller, die samen met Thomas van Ouwerkerk en Jos Nargy onderdeel uitmaakt van het collectief.

Herinneringen aan mijn broer ging op 8 maart 2019 in première. Tot en met 24 april reist de voorstelling door het hele land en van 16 t/m 20 april is Herinneringen aan mijn broer als onderdeel van het Pop Arts Festival 2019 ook te zien in het Bellevue Lunchtheater.

Klik hier voor meer informatie.