Amsterdam 09 juni 2020 - 21 november 2020

Het mag weer!

Het mag weer! Langzaam aan gaat onze geliefde culturele sector weer open. Na maanden van stilstand hebben vanaf 1 juni verschillende culturele initiatieven weer de deuren geopend. Wekelijks zullen wij 5 tips geven van nieuwe tentoonstellingen, voorstellingen, shows en nog veel meer die vanaf nu weer te bewonderen zijn. 

Theater a/d Rijn en Productiehuis De Nieuwe Oost – Arnhem


#Radicaallokaal

Dans-, theatermakers en kunstenaars worden gevraagd om radicaal anders te gaan maken: vanuit het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving. Arnhemse makers krijgen in juni een week lang de kans dit experiment aan te gaan, en in gesprek te gaan met publiek: volledig lokaal – mét en vóór de stad. De makers in juni zijn Tim Hammer (muziektheatermaker), Ruben Chi (dansmaker), Anna Schoen (regisseur) i.s.m. ArtEZ, Wensley Piqué (theatermaker). Op dinsdag 9 juni is de eerste editie te bezoeken.

Klik hier voor de website van De Nieuwe Oost

9 Juni 2020 t/m 27 Juni 2020

 

Het Nationale Theater – Den Haag


Dierenverhalen van De Walle

Van Toon Tellegen tot Franz Kafka, van Anansi tot de Spin Sebastiaan. Stefan de Walle neemt met zijn muzikale zoons Moos en Billy voor een livepubliek een podcast op met verhalen waarin dieren reflecteren op die bijzondere dierensoort ‘de mens’. Het publiek wordt van harte uitgenodigd hun favoriete dierenverhaal in te zenden.

Klik hier voor de website van Het Nationale Theater

10 Juni 2020 t/m 27 Juni 2020

 

Embassy of the free mind – Amsterdam


Oog voor de wereld

Jacob Böhme was schoenmaker van beroep maar schrijver uit roeping. In 1600 had hij een visioen waarin hem een allesomvattend inzicht werd gegund in de geheimen van de natuur en de kosmos. Hij schreef dertig werken waarin hij kritiek leverde op oorlog, geweld en het vervolgen van minderheden.

Klik hier voor de website van Embassy of the free mind

t/m 1 Augustus 2020

 

Museum landgoed borg Verhildersum – Leens (Groningen)


Borgheer, boer en arbeider 

Ontmoet de mannen van Verhildersum, hoofd van hun gezin in de 19e eeuw. Hoe zag hun leven eruit? Wat deden ze, wat waren hun zorgen en was er ook vreugde? De verschillen tussen arm en rijk waren groot. In deze expositie in onze museumboerderij kunt u zich voorstellen wat dit betekende.

Klik hier voor de website van Museum landgoed borg Verhildersum

t/m 1 November 2020

 

Gorcums Museum – Gorinchem


On the moveKunst hangt meestal aan de muur en doet niets. Maar waarom zouden kunstwerken niet kunnen bewegen of geluid kunnen maken? In de expositie On the move toont het Gorcums Museum hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur

Klik hier voor de website van Gorcums museum

t/m 22 November 2020