KIEM - Foto: Raymond de Vries
OUD AGENDAITEM

KIEM - Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst - Conny Janssen Danst tourt vanaf november 2019 door het land met de dansvoorstelling KIEM. KIEM gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het is een indrukwekkend stuk over veerkracht, levensdrift en vitaliteit met livemuziek van Budy Mokoginta en Mark Schilders.

Na BROOS is KIEM opnieuw een persoonlijk werk voor choreograaf Conny Janssen. Voor BROOS liet zij zich vorig jaar inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder; de belichaming van het begrip ‘broos’. Als gevolg van dit intense proces ontstaat nu de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen.

Livemuziek
Naast een internationaal dansersensemble bestaande uit jong talent en de bekende gezichten van het Rotterdamse gezelschap, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen. Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast verschillende elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in KIEM. 

De dansvoorstelling KIEM is te zien t/m 15 maart 2020 op meerdere locaties door het land. Voor meer informatie, de actuele speellijst en tickets, klik hier.