Foto: L’Ile (The Island) van Bernard Junk uit Frankrijk
OUD AGENDAITEM

Klein ontmoet groot in Spoorwegmuseum

Spoorwegmusem - Van 15 t/m 17 maart 2019 zal in het Spoorwegmuseum de 11e editie van de Modeltrein Expo On traXS! plaatsvinden. drie dagen lang zullen er tussen de grote locomotieven modelbanen uit heel Europa te zien zijn.

Ieder jaar presenteert het Spoorwegmuseum tijdens de Modeltrein Expo On traXS! een gevarieerde collectie van modelbanen. De kwaliteit van de banen staat altijd voorop, samen met de warme sfeer van het museum maakt dit de Modeltrein Expo tot een onmisbaar evenement. Onder de modelbouwers zijn veel bekende namen, waaronder Didier Mozer, Matthieu Jacquemart, Bernard Junk en Jean-Pierre Bout. Een Nederlandse bijdrage komt van Vincent Bode, die met zijn 'Graafstroom' een fictief smalspoorbaantje uit 1947 bouwde. De tentoonstelling is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor kinderen zijn de fraaie modelbanen fascinerend om te zien. Op het jeugdplein kunnen kinderen hun fantasie kwijt door te spelen, te bouwen en te rangeren.

Daarnaast heeft het museum een actie waarbij je kans maakt jezelf als 3D miniatuur te laten vereeuwigen tussen de modeltreinen in het Modellenmagazijn. In dit Modellenmagazijn vindt je de unieke collectie modeltreinen van het museum, variërend van unieke met de handgebouwde modellen tot speelgoed en fabrieksmodellen.

Modeltrein Expo On traXS! is van 15 tot 17 maart 2019 te bezoeken in het Spoorwegmuseum.

Klik hier voor meer informatie.