Foto: Annemiek van der Kuil
OUD AGENDAITEM

La Giraffa

Amsterdams Theaterhuis- Toneelgezelschap Troost speelt een nieuw, eigen, stuk: La Giraffa. Troost-acteur Richard Greve schreef een komisch drama over machthebbers van nu en speelt met hun drijfveren, angsten en oppervlakkigheid. In La Giraffa vechten liefde en vriendschap tegen angst en ambitie. Cynisme met een glimlach, want uiteindelijk zijn we allemaal mens. La Giraffa is te zien van 1 tot en met 10 maart 2019 in Het Amsterdams Theaterhuis.

Terwijl in Nederland de formatie van een nieuw kabinet loopt, komen twee bevriende stellen samen in de Toscaanse zomervilla La Giraffa. Marc, een ambitieus politicus, is nerveus en euforisch tegelijk over zijn verwachte benoeming tot minister. Studievriend Erik worstelt met zijn positie als CEO. Hun beider vrouwen vechten intussen onderhuids een oude strijd uit.

Het onverwachte weekendbezoek van Eriks charmante woordvoerder Willem, vergezeld door zijn nieuwe liefde, verstoort het onderlinge evenwicht dat de vier vrienden door de jaren heen zo zorgvuldig hebben opgebouwd. De volgende ochtend is namelijk alles anders.

Het stuk wordt geregisseerd door oud-artistiek leider Frank Hoek die na een afwezigheid van bijna tien jaar zijn rentree als regisseur maakt. De productie is in handen van Hedwig Zoutenbier.

Klik hier voor meer informatie over en de exacte speeltijden van de Troost-voorstelling La Giraffa, van 1 t/m 10 maart te zien op de planken van het Amsterdamse Theaterhuis.