Kralingse Bos Festival, 1970, Nationaal Archief, Anefo
Delft 12 april 2019 - 01 september 2019

MOJO Backstage: Delftse meesters in de muziekindustrie

Museum Prinsenhof Delft - Vijftig jaar geleden: Flowerpower, de Vietnamoorlog woedt voort, Martin Luther King wordt vermoord en over de hele wereld komen jongeren in opstand. Singels als als ‘Waiting For the Sun’ (The Doors), ‘Do it again’ (The Beach Boys) en ‘The Dock of the Bay’ (Otis Redding) komen uit en worden ongekend grote hits.

Het is in die periode dat Berry Visser MOJO Concerts start op een zolderkamertje in Delft. Museum Prinsenhof Delft viert het vijftigjarig bestaan van deze bijzondere Delftse onderneming met de tentoonstelling MOJO Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie die loopt van 12 april t/m 1 september.

De tentoonstelling toont hoe MOJO zich in de afgelopen vijftig jaar ontwikkelde tot het succesvolle bedrijf dat het nu is. Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen zoal komt kijken bij het organiseren van een grootschalig muziekevenement, maar kruipen ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto’s nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane. Tot slot krijgen zij in virtual reality een backstage-ervaring bij een concert van Nederlands populairste rapper Ronnie Flex in AFAS Live.

MOJO Backstage wil hierbij de ontwikkeling in een maatschappelijke context plaatsen, met naast nadruk op euforie ook aandacht voor de donkere kant van de muziekindustrie. Zo is de binnentuin van het museum ingericht als begraafplaats.

De expositie is vormgegeven door Peter te Bos, leadzanger van de band Claw Boys Claw en jarenlang verbonden aan MOJO als vormgever voor Lowlands. De tentoonstelling richt zich met name op muziek- en festivalliefhebbers van alle leeftijden. Voor de bezoekers zijn er verschillende activiteiten en evenementen ontwikkeld. Zo is er een apart onderwijsprogramma en kunnen bezoekers speeddaten in een tentje.

MOJO Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie loopt van 12 april t/m 1 september.

Klik hier voor meer informatie.