Erwin Olaf, Isabella R., from the serie Mature (1999), 113 x 84 cm, Lambda Print, framed, courtesy Flatland Gallery, Amsterdam, Collectie ministerie van Buitenlandse Zaken
Katinka Lampe, 1216153, olieverf op doek, ca. begin 2015, 160 x 120 cm, Stichting Kunst & Historisch Bezit ASR Nederland, Courtesy Galerie Ron Mandos, Amsterdam
OUD AGENDAITEM

Out of Office. Kunstschatten uit bedrijven

Singer Laren -Kunstschatten uit bedrijfscollecties die zelden getoond zijn, worden vanaf 11 december tentoongesteld in Singer Laren. ‘Out of Office. Kunstschatten uit bedrijven’ toont een overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties, werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong. Er worden spannende dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes en tussen de diverse collecties.

De tentoonstelling is verdeeld in een aantal thema’s, Bevrijd, Op de schouders van reuzen, Schuldig, Ecce homo en Een nieuwe huid. Out of office toont en beschrijft het veelkleurige palet van de Nederlandse kunst in bedrijfscollecties uit het tijdperk 1945 - heden en sluit aan bij het streven van VBCN om de kunstschatten uit bedrijven zichtbaar te maken voor een groot publiek. 

VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) stimuleert kunstactiviteiten en een optimaal collectiebeleid binnen bedrijven en (semi)publieke instellingen. De vereniging initieert debat en onderzoek. Zij biedt een platform waar leden expertise uitwisselen en gezamenlijk werken aan de zichtbaarheid en de dynamiek van collecties. Zo bevordert de VBCN de deskundigheid van de leden en draagt bij aan een vitaal kunst- en cultuurklimaat in Nederland.

De tentoonstelling ‘Out of Office. Kunstschatten uit bedrijven’ is te zien van 11 december t/m 14 april in Singer Laren. Kijk hier voor meer informatie.