Sigrid Calon, Museum De Pont
Tilburg20 februari 2019 - 07 april 2019

Sigrid Calon in De Pont

De Pont – Van 2 februari t/m 7 april stelt De Pont werk tentoon van de Tilburgse kunstenaar Sigrid Calon. Calon, bekend van haar textiele werken, risoprints en de recente lichtinstallatie in de Kalverpassage in Amsterdam, werkte dit keer met koperfolie. Zij heeft de wanden van de podiumzaal van De Pont van boven tot onder bekleed en ook de entree naar de expositieruimte heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan.

Met deze tentoonstelling laat Calon wederom zien dat zij het experiment niet schuwt en graag de grenzen van verschillende soorten materiaal opzoekt. Hierbij speelt het onderscheid tussen autonome en toegepaste kunst, jarenlang een punt van discussie in de wereld van de textiele vormgeving, geen rol meer in de dagelijkse praktijk van Calon. Als inspiratiebron noemt zij De Stijl met schilders als Theo van Doesburg en Piet Mondriaan die de ambitie koesterden om hun abstracte vormentaal ook op andere terreinen in te zetten.

In de tentoonstelling staat abstractie en communicatie centraal. Deze, wellicht paradoxale notities, komen samen in het werk van Calon. Het gaat om de zeggingskracht van de abstracte beeldtaal die op verschillende manieren met de toeschouwer kan communiceren. Met uiteenlopende kleuren en structuren, van zacht en eenvoudig tot krachtig en complex, probeert Calon tot de verbeelding van de toeschouwer te spreken.

De expositie van Sigrid Calons nieuwe werk vindt plaats van 2 februari t/m 7 april in Museum De Pont in Tilburg.

Klik hier voor meer informatie.