Credits: Jan Hoek
OUD AGENDAITEM

Sociaal Kapitaal

Toneelschuur Haarlem - Op vrijdag 1 maart gaat in de Haarlemse Toneelschuur de maatschappijkritische theatervoorstelling Sociaal Kapitaal in première. Sociaal Kapitaal is een voorstelling over de onderkant van de samenleving en over Nederland als verzorgingsstaat.

Nederland is een prachtland, het land van de kansen, waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?

Aan de andere kant staan de hulpverleners Guusje en Jan-Willem die beiden geloven  in hun taak én in zichzelf. Bij hen draait het om de vraag: hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat. Acteur en cabaretier Sieger Sloot en actrice Eva Marie de Waal zijn verantwoordelijk voor zowel tekst als spel. De regie is in handen van Marlies Heuer. Samen zijn zij verbonden met de Amsterdamse theatergroep ‘Mug met de gouden tand’ die sinds 1985 met veel humor en verbeeldingskracht theatervoorstellingen maakt over de wereld van nu.

Klik hier voor meer informatie over de toneelvoorstelling Sociaal Kapitaal, te zien vanaf 27 februari t/m 10 april op verschillende podia in Nederland, met op 1 maart de première in de Haarlemse Toneelschuur.