Foto: Carla van de Puttelaar
OUD AGENDAITEM

Stillness - Carla van de Puttelaar

Museum Hilversum - In de tentoonstelling ‘Stillness’ van Carla van de Puttelaar zie je verstilde werken. Vrouwen lijken zich in hun eigen wereld te wanen. De tentoonstelling laat nog nooit eerder vertoonde werken zien en Van de Puttelaar heeft speciaal voor de tentoonstelling gecomponeerde soundscapes gemaakt. 

Het belangrijkste onderwerp voor Van de Puttelaar is het vrouwelijke gezicht en lichaam. Door onderzoek te doen naar de huid en textuur van bloemen, ontdekt zij dezelfde fascinerende gevoeligheid en sensualiteit als in haar vrouwelijke modellen. In haar videoseries ‘Galateas’ en ‘Touch’ zijn er beelden te zien van bewegende handen die het eigen lichaam strelen of een verkennende relatie met elkaar aangaan. 

Door het gebruik van donkere achtergronden met verlichting van natuurlijk Nederlands daglicht zijn de beelden erg sterk. In Van de Puttelaar’s werk kan je haar liefde voor Hollandse meesters uit de 17e eeuw goed terug zien. De tentoonstelling combineert videokunst, fotografie en muziek, hiermee wordt de bezoeker geprikkeld om vragen te stellen over schoonheid en mystiek. 

De tentoonstelling ‘Stillness’ is te bezichtigen van 15 september tot 9 december in Museum Hilversum. Klik hier voor meer informatie.