Beeld: Frank Ruiter
Beeld: De Lichtcode
OUD AGENDAITEM

Theater op het water: De Lichtcode

Amsterdam Light Festival - ‘De Lichtcode’ is een mysterieus en humoristisch theaterstuk op een rondvaartboot tijdens Amsterdam Light Festival. De vaartocht langs de kunstwerken van het festival begint rustig, maar neemt al snel een wending…

De rondvaart ontpopt zich tot een chaotisch tafereel, waar het publiek per toeval getuige blijkt te zijn van een misdrijf. Zijn alle opvallende lichten langs de route onderdeel van het festival of spelen er zich andere dingen af langs de grachten? Blijft de gastvrouw aan boord haar zenuwen wel de baas? En waarom probeert de politie via de marifoon contact te krijgen met de schipper? 

Speciaal voor Amsterdam Light Festival schreef Chris Bajema, bekend van de podcast Man met de microfoon, De Lichtcode, een stuk waarin licht én geluid een grote rol spelen. Iedere bezoeker zit aan boord met een koptelefoon en hoort niet alleen de hostess, gespeeld door actrice/comédienne Jennifer Evenhuis, maar ook geluiden en gesprekken langs de kant. Hierdoor lijken de passagiers in een film terecht te komen waarin de route langs de lichtkunstwerken het decor vormt.

Kortom een nieuwe manier om het festival te ervaren: een plek waar theater en lichtkunst samen komen. De Lichtcode is een voorstelling van Chris Bajema in co-productie met Artifex. Tussen 3 december t/m 10 januari zullen er twee voorstellingen per avond worden gegeven. Interesse in het humoristische en mysterieuze theaterstuk? Koop je kaartje of vind meer informatie hier.