foto Kurt van der Elst
OUD AGENDAITEM

This is (not) a fairy tale

Verschillende locaties - En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus This is (not) a fairy tale maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Deze voorstelling is een coproductie van Kameraoperahuis en Stichting de Knop. 

In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen. De voorstelling werd succesvol uitgetest tijdens Lowlands 2019. Speciaal voor de productie maakte beeldend kunstenaar Rob van den Broek een installatie: een nieuw instrument van glazen flesjes, waarbij beeld en geluid met elkaar strijden om de eer.  

De voorstelling gaat in première tijdens festival November Music, waar Anne-Maartje Lemereis de compositie-opdracht voor heeft gegeven. In Amsterdam, bij theater CC Amstel, maakt de productie deel uit van een toneelkijkcursus. 

This is (not) a fairy tale is te zien van 9 november t/m 12 december 2019 op verschillende locaties. Klik hier voor meer info.