My Fellow Americans, 1981-88 (2004) - Sharon Hayes
OUD AGENDAITEM

Truth That Lies

IMPAKT- Weet jij wanneer je voorgelogen wordt? Leer meer over de methodes van desinformatie in het huidige informatietijdperk bij de IMPAKT-tentoonstelling Truth That Lies, van 9 februari t/m 17 maart te bezichtigen in hun centrum voor mediacultuur aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht.

De tentoonstelling toont de bezoeker verschillende politieke en culturele strategieën die in onze recente geschiedenis zijn gebruikt voor propaganda en manipulatie. Truth That Lies onderzoekt zo de hedendaagse politieke inzet van zoekmachines en sociale media en gaat in op de ontwikkeling van Post-truth. De bezoeker wordt geconfronteerd met de manier waarop Post-truth in het verleden is toegepast, hoe het onze persoonlijke identiteit beïnvloedt en hoe de toekomst eruit komt te zien wanneer wij op deze manier doorgaan.

Truth That Lies is samengesteld door film- en kunstwetenschappers Renata Šparada en Irena Borić, en exposeert de volgende werken:

-The Woman with Fifteen Legs (2015) - Keren Cytte
-CNN Concatenated (2002) - Omer Fast
-The Expression of Hands (1997) - Harun Farocki
-My Fellow Americans (1981-1988) - Sharon Hayes
-A star which is not a planet is a sun not a planet (2019) - Hrvoje Hiršl & Luis Rodil Fernández       
-Mouchette.org (1996) - Martine Neddam
-The Outage (2018) - Erica Scourti
-My Sweet Little Lamb (1993), Potatoes, Potatoes (2001) and The Praise of Laziness (1993) - Mladen Stilinović
-New York Post Tells The Truth (2009) - The Yes Men

Hiermee is Truth That Lies een tentoonstelling die nauw aansluit bij de visie van IMPAKT, dat door middel van kunstprojecten de invloed van media en technologie op onze samenleving wil belichten. Naast een jaarprogramma met events, lezingen en tentoonstellingen presenteren zij jaarlijks het IMPAKT Festival met een internationaal programma, vol performances, lezingen, discussies, filmvertoningen en installaties, op verschillende locaties in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over Truth That Lies, van 9 februari t/m 17 maart te zien in Impakt Center for Media Culture. Wekelijks geopend van woensdag tot zondag, 12:00-17:00.