Ane-Katrin von Bülow ,Everything is black and white
OUD AGENDAITEM

VET!-gedrukt -Drukkunst op keramiek

Keramiekcentrum Tiendschuur – Het Keramiekcentrum in Tegelen toont van 12 april tot en met 22 september 2019 de tentoonstelling VET!-gedrukt -Drukkunst op keramiek. Te zien zijn verschillenden stukken en technieken die de bezoekers kennis laten maken met een kunst- én ambachtsvorm die vol verrassende wendingen en mogelijkheden zit.

Met een penseel of ringeloor kun je keramiek versieren. Maar behalve schilderen en tekenen kun je de klei ook bedrukken. Er bestaan talloze druktechnieken op keramiek. Het spectrum van grafische technieken op keramiek reikt van stempels tot monotypes en van rolstempels tot zeefdrukken.

Het Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen heeft een internationale selectie van gerenommeerde kunstenaars in huis gehaald. Zij zijn niet bang om met de vaak complexe of omslachtige technieken te werken. Zij versieren hun werk via allerlei omwegen en hindernissen. Hun indrukwekkende kunstwerken bewijzen dat het absoluut de moeite waard is af en toe een omweg te maken.

Te zien is werk van Petra Bittl (DE), Kris Campo (BE), Maria Geszler-Garzuly (HU), Kati Jünger (DE), Manita Kieft (NL) Kordula Kuppe (DE), Martin Möhwald (DE), Steve Royston Brown (GB), Elke Sada (DE), Paul Scott (GB), Vicky Shaw (GB), Nicole Thoss (DE) en Ane-Katrine von Bülow (DK). Ook zullen de kunstenaars op verschillende momenten zelf aanwezig zijn bij de tentoonstelling om hun werk toe te lichten.

Klik hier voor meer informatie over VET!-gedrukt -Drukkunst op keramiek, van 12 april t/m 22 september 2019 te zien in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen.