Foto: Hans Jellema
OUD AGENDAITEM

Welcome to The Village 2019

Welcome to The Village - Welcome to The Village maakte onlangs 32 acts bekend die de muziekline-up van het festival compleet maken. Onder andere Joost van Bellen, Kate NV, King Ayisoba en het internationale collectief GRRRL zijn toegevoegd aan de line-up. De zevende editie van het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juli in recreatiegebied de Groene Ster.

DJ legende Joost van Bellen sluit, net als op de vorige editie, dit jaar het festival af met een unieke show: DANCE TO THE BEAT OF THE DRUM. Als de zon ondergaat mondt zijn hypnotiserende set uit in een collectieve rave. Arp Frique & Family breken de tent af met hun exotische cocktail van Afrikaanse ritmes, Caribische muziek en funk. Ambient-prinses Kate NV bouwt haar wonderlijke ritmes, laag voor laag, tot een wonderlijke new-wave sound.

De Ghanese pionier King Ayisoba is een graag geziene gast op Welcome to The Village. Dit jaar neemt hij met zijn zelf samengestelde Ghanese Bongo All Star Band een flink deel van ons festival over. Dit gaan zij doen in de nieuwe Bongo bar, en op verschillende stages gedurende het festival. Het komt allemaal samen op zondagmiddag, waar King Ayisoba met zijn muzikanten op hoofdpodium Bontebok laat zien wat zij in hun mars hebben. Meer informatie over het bijzondere programma rond King Ayisoba en zijn band wordt binnenkort aangekondigd.

GRRRL is een all-female muziekcollectief, onder leiding van Laima Leyton (o.a. Mixhell & Soulwax) dat bestaat uit vrouwen uit verschillende conflictgebieden van over de hele wereld (o.a Ghana, Zimbabwe, Venezuela en Bangladesh). De uitgangspunten (een evenwichtige genderverhouding) en werkwijze (sociale verandering door middel van muziek en kunst) van GRRRL raken op vele vlakken met die van Welcome to The VillageGRRRL is een initiatief van In Place Of War; een organisatie die middels (grassroots-) kunst sociale verandering teweegbrengt in conflictgebieden. Dat GRRRL naar Leeuwarden komt is heel bijzonder, de show die ze op Welcome to The Village geven is de eerste in Nederland.

Zoals altijd is de lokale scene volop vertegenwoordigt op WTTV. Dit jaar staan de harde garagerock van Abdomen, de dansbare body music van The Resurrection en lo-fi synthpop van Idiott Smith op het programma. Op het nieuwe danspodium Zuidereind barst het van de dj’s: onder andere Richard Foster, DJ Marcelle, Calicantus, PIM & KLAP, DJ Ingo the Gringo draaien de fijnste platen, om de hele dag door op te dansen.

Naast (podium)kunst is er ruim aandacht voor duurzame innovatie, wordt er met maatschappelijke partners aan een handgemaakt festival gewerkt en is lekker én logisch eten een prioriteit.

Welcome to The Village vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2019.

Klik hier voor meer informatie.