Jimi Kleinbruinink, A Matter of perspective, 2016
OUD AGENDAITEM

Window of Opportunity

Op 30 oktober bijt kunstenaar Jimi Kleinbruinink (1987) in Singer Laren met zijn werk A Matter of Perspective de spits af van een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het nieuwe theater een werk te maken. De locatie maakt dat het kunstwerk zowel voor bezoekers als passanten te zien is. Tijdens de openingstijden van Singer Laren is het werk ‘gratis’ van dichtbij te bezichtigen. Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en Singer Laren. 

A Matter of perspective is een doorontwikkeling van een werk waarmee Jimi Kleinbruinink in 2016 exposeert in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Jimi onderzoekt met dit werk de invloed van schaduw. Hij creëert van verschillende materialen een driedimensionaal lijnenspel dat middels een lichtbron en een ontvangende oppervlakte wordt omgezet tot een soort tweedimensionale tekening. Jimi: ‘Deze sculptuur betrekt haar eigen schaduwwereld in het werk, zodat de schaduw niet slechts een bijproduct is, maar juist voortkomt uit het concept van het kunstwerk.’ Jimi studeerde in 2013 af aan de Academie Minerva. In 2015 ontving hij de Foederer Talent Award.

Singer Laren biedt theater-, kunst- en tuinliefhebbers, maar ook iedereen die Singer Laren passeert de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Window of Opportunity is dan ook een logisch vervolg op de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin.

Van 30 oktober t/m 17 maart 2019 is Window of Opportunity, jong talent exposeert in het monumentale raam van het theater, te zien in Singer Laren. Klik hier voor meer informatie.