Foto: Nils Poldervaart, winnaar 'De Groene Camera'
Foto: Freek Veldman, Weidebeekjuffers
OUD AGENDAITEM

Winnende beelden van De Groene Camera

Landschappen, dieren in actie en kleurrijke insecten in de fototentoonstelling ‘De Groene Camera’. De ruim 60 foto’s worden onderverdeeld in negen categorieën. De tentoonstelling is gebaseerd op de winnende foto’s van de natuurfotografieprijs ‘De Groene Camera’, een initiatief van gerenommeerde natuurfotografen Jan Vermeer en Daan Schoonhoven.

De Groene Camera onderscheidt zich met uitsluitend foto’s uit Nederland of België. Schoonhoven zegt hierover: “We willen graag de diversiteit en schoonheid van de natuur in onze directe omgeving laten zien. De Groene Camera is een gewaardeerd platform voor natuurfotografie. Alleen Nederland telt al zo’n 400.000 natuurfotografen. Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs met een tentoonstelling”. 

De winnende beelden zijn door natuurfotografen Olaf Kraak, Marijke Kodden, Bart Siebelink, Rollin Verlinde en Jan Vermeer beoordeeld. De overall winnaar van De Groene Camera is Nils Poldervaart. De jury zegt over zijn foto: “Een compositie met lef. Het onderwerp is niet een vos, maar een onwerkelijk aandoende situatie. Met grote trefzekerheid gevangen in een beeldrijm. Waarbij zowel de kracht van de grafische eenvoud als die van de sprekende details uitstekend tot zijn recht is gebracht.”

De tentoonstelling ‘De Groene Camera’ is van 6 oktober t/m 3 maart 2019 te zien in het Museon. Klik hier voor meer informatie.