Het Amsterdam Museum heeft verhalen van inspirerende, beroemde en beruchte vrouwen samengebracht in de prachtige tentoonstelling ‘1001 Vrouwen in de 20ste eeuw’.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€ 17,50 met Museumkaart

€ 27,50 zonder Museumkaart

Plaats

Amsterdam

Data & Tijd

8 & 13 december

14.00 uur - 15.30 uur

Staatsieportret van prinses Juliana, door Franz Ziegler, ongedateerd (Nationaal Archief / Collectie Spaarnestad). Staatsieportret van prinses Juliana, door Franz Ziegler, ongedateerd (Nationaal Archief / Collectie Spaarnestad).
r
Rondleiding 8 & 13 december

1001 Vrouwen in de 20ste eeuw

Je leert tijdens dit bezoek veel verhalen van deze vrouwen kennen en je ontdekt wat hen zo bijzonder maakt. Sommige vrouwen zijn beroemd of juist berucht, anderen nauwelijks bekend. Het waren politica’s, feministen, wetenschapsters, treinkaapsters, sportvrouwen, directrices of vrijheidsstrijdsters.

Ze deden iets voor het eerst, of ze deden iets het best. Ze streden voor rechten, ze veroverden het publieke domein, ze zaten in het verzet, of juist bij de NSB, ze pleegden aanslagen, ze excelleerden in vormen van kunst of ze wilden de wereld veranderen.

In de tentoonstelling zijn naast portretfoto’s van de vrouwen ruim 300 objecten te zien. Deze documenten, gebruiksvoorwerpen en foto’s vertellen steeds het verhaal van een van de 1001 vrouwen, over het bijzondere wat zij heeft gedaan of heeft meegemaakt en over de uitdagingen in de tijd waarin zij leefde.

Het zijn vaak persoonlijke gebruiksvoorwerpen, zoals een bril, kledingstuk of schaatsen, waardoor de bezoeker in bijna direct contact met de betreffende vrouw komt.

Boeken en Beschikbaarheid