Exclusieve rondleiding door het Teylers Museum met gids

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Haarlem

Prijs

€19,50 met Museumkaart
€33,50 zonder Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op: 

r
Rondleiding 13 december

Achter de Schermen bij Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem is het oudste museum van Nederland. Het is alsof de tijd er een paar honderd jaar heeft stilgestaan. Je kunt deelnemen aan een exclusieve rondleiding met gids in dit speciale museum waar de hoeveelheid kennis haast voelbaar is. Dit programma is inclusief koffie/thee, taart én goodiebag.

Speciaal voor deze rondleiding zal het museum haar bibliotheek openen, om je toegang te geven tot de unieke verzameling rijk geïllustreerde boeken, tijdschriften en uitgebreide encyclopedieën. Verwonder je over de rijke collectie: van prachtige schilderijen en tekeningen tot wetenschappelijke instrumenten, van boeken tot mineralen en fossielen.

Daarnaast is in de wisselende tentoonstellingszaal de expositie Jong in de 19e eeuw te zien. Met de opkomst van nieuwe ideeën over opvoeding en onderwijs veranderde in de 19e eeuw onze kijk op kinderen radicaal. Voor het eerst in Nederland is er nu een tentoonstelling over deze ontwikkeling met werken van onder meer Kruseman, De Lelie, Mauve, Breitner, Mondriaan en Jan Toorop.

Dit programma is onderdeel van SPOOR Magazine
editie 3 - september 2019