Maak je eigen Acrylic Pour kunstwerk

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Apeldoorn

Prijs

€59,50 - Regulier

Data

Dit programma is beschikbaar op:

r
Workshop 10, 17 maart

Royal Talens: Acrylic Pour-workshop

 

De Royal Talens verffabriek is sinds 1899 een belangrijke speler in de internationale creatieve wereld van ambacht en kunst. Ontdek tijdens een speciale rondleiding de ins-en-outs van de bijzondere verffabriek en haar productieproces; van kleurrijke pigmenten tot hoogwaardige kunstenaarsverf. Na een gezonde lunch ga je actief aan de slag met de verfmaterialen tijdens de Acrylic Pour-workshop van kunstenares Siona Snel.

Tijdens de rondleiding door de verffabriek maak je kennis met het vakmanschap van de Royal Talens-medewerkers die je laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van verf en pastels. Ga vervolgens samen aan de slag met de trend van dit moment: Acrylic Pouring. Hierbij verdun je acrylverf zodat je het kunt gieten. Leer in deze creatieve workshop hoe je de verf op de juiste manier verdunt, zonder dat de kwaliteit ervan achteruitgaat.

Het thema van de workshop is ‘edelstenen’. In edelstenen zie je altijd prachtige laagjes en lijnen die met pouring eenvoudig na te maken zijn. Er wordt gewerkt met een zogenaamde ‘dirty pour’. Daarbij giet je de verschillende kleuren eerst bij elkaar, voordat je ze op het canvas giet. Werk met transparante lijnen of voeg glinsteringen en glas toe. Voor de fijne lijntjes maak je in de workshop gebruik van de nieuwe ‘Talens Art Creations effect liners’. Kunstenares Siona Snel legt je precies uit hoe je jouw gietsel enigszins vorm kunt geven, maar hoe het middels deze techniek toch elke keer een verrassing blijft; dat maakt het extra spannend!

Het duurt twee dagen voordat de verf droog is, dus je gegoten kunstwerk wordt nagestuurd. Na afloop van deze artistieke middag krijg je ook een goodiebag mee naar huis.