Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof! 

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Concert t/m 1 september

Altijd en overal Bach

De Nederlandse Bachvereniging wil Bachs muziek toegankelijk maken voor iedereen: alle werken van Johann Sebastian Bach die zijn uitgevoerd, zijn via de website en youtube gratis toegankelijk voor een miljoenenpubliek over de hele wereld. Zo kan iedereen - met de mooiste opnames in de hoogste kwaliteit – toch genieten van de muziek van Bach.

In aanloop naar het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in seizoen 2021-2022 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren en op te nemen. Zo kan de muziek van Bach worden gedeeld met de wereld. Iedereen kan via de website of via het YouTube-kanaal genieten van de mooiste opnames in de hoogste kwaliteit.Sinds de start van dit unieke project zijn al bijna 300 van de in totaal 1080 werken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd en op bijzondere wijze in beeld en geluid vastgelegd. Daar zitten bijzondere hoogtepunten bij, zoals de Matthäus-Passion in de Grote Kerk van Naarden, de Zes Cellosuites op mooie Amsterdamse locaties als Het Concertgebouw en het Rijksmuseum en het Vierde Brandenburgs concert in Felix Meritis in Amsterdam.Informatieve teksten, wetenswaardigheden en interviews met de uitvoerenden bieden een schat aan achtergrondinformatie. Alle werken worden uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging en vele gastmusici zijn integraal te horen en te zien. Ook de musici zelf komen aan het woord: in persoonlijke interviews vertellen zij over wat hen raakt in de muziek of waarom ze deze zo graag spelen. De opnames worden op passende locaties gemaakt om dicht bij Bach te blijven, maar ook we zoeken juist de niet voor de hand liggende opnamelocaties uit. Cantates worden gefilmd in een kerk en kamermuziek bij de musici thuis of op bijzondere locaties in Nederland.

Meer informatie via de webiste van de Bachvereniging.

Bachvereniging