Ontdek IJDOCK samen met architect en gids Jeroen de Vries tijdens deze architectuurwandeling.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijs

€ 22,50 p.p.

Data

16 en 22 juni 2019

Foto: Ossip van Duijvenbode Foto: Ossip van Duijvenbode
r
Foto: Ossip van Duijvenbode Foto: Ossip van Duijvenbode
Wandeling 16 en 22 juni 2019

Architectuurwandeling langs de Amsterdamse IJ-oevers

Sinds enkele decennia is Amsterdam druk bezig met de herontwikkeling van de IJ-oevers. Ontdek samen met architect en gids Jeroen de Vries de meest recente ontwikkelingen aan het IJ tijdens een architectuurwandeling. In de wandeling leer je over de fascinerende geschiedenis van de locatie, de stedenbouw en de opvallende architectuur en geniet je van een prachtig uitzicht over het IJ.

Sinds enkele decennia is Amsterdam druk bezig met de herontwikkeling van de IJ-oevers. Begonnen in de jaren ’90 aan de oostzijde van de stad met het oostelijk havengebied, wordt vanaf de millenniumwisseling druk gewerkt aan de westzijde. In een wandeling van circa 2 uur neemt architect en gids Jeroen de Vries je mee langs de meest recente ontwikkelingen aan het IJ.

Leer over de fascinerende geschiedenis van de locatie, de stedenbouw en de opvallende architectuur. Via het Westerdok loop je naar het Silodamproject en bekijk je het prestigieuze Pontsteiger gebouw. Op de terugweg geniet je van een prachtig zicht op de ontwikkelingen aan de overzijde van het IJ, in Amsterdam Noord. Vervolgens voert de wandeling langs het Stenen Hoofd om tenslotte te eindigen op het IJdok.