In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland die tussen 1919 en 1933 grote kunstenaars voortbracht. Bauhaus kende een nauwe verwevenheid met Nederland, bijvoorbeeld via het tijdschrift De Stijl. Museum Boijmans Van Beuningen laat deze Nederlandse kant van het Bauhaus zien met de tentoonstelling nederland - bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld. Op 11 april wordt in het kader van de tentoonstelling het Bauhaus Symposium georganiseerd

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€ 17,50 
Reguliere prijs

€ 10,00 Museumkaart/ Rotterdampas/Vrienden van Boijmans/Vereniging van Rembrandt

Plaats

Rotterdam

Locatie symposium:
Arminius (tegenover Boijmans van Beuningen)

Locatie tentoonstelling:
Museum Boijmans van Beuningen

Data & Tijd

Donderdag 11 april 2019

13.00 - 17.00 uur
Symposium

17.00 - 19.00 uur
Exclusief bezoek aan de tentoonstelling

r
Lezing 11 april 2019

Bauhaus-symposium en exclusief bezoek tentoonstelling

Voordat het Boijmans van Beuningen deze zomer sluit voor een grootschalige verbouwing wordt er nog een keer goed uitgepakt met de expositie nederland-bauhaus-pioniers van een nieuwe wereld. Er worden bijna 800 objecten, van meubels en architectuur tot keramiek en textiel tentoongesteld. De nadruk ligt op de inspirerende wisselwerking tussen Bauhaus en Nederland: maak enerzijds kennis met de vernieuwende invloed van Bauhaus in Nederland en leer anderzijds over de bijdrage die Nederlandse kunstenaars, architecten en vormgevers leverden aan de ontwikkeling van deze Duitse kunstopleiding.

Voor extra verdieping wordt in het kader van de tentoonstelling een Bauhaus Symposium georganiseerd in congres- en debatcentrum Arminius.  Op donderdagmiddag 11 april wordt vier uur lang de tijd genomen om uitgebreid stil te staan bij het Nederlandse Bauhaus netwerk. Nederlandse experts belichten achtergronden, brengen nieuwe feiten en tonen inspirerende voorbeelden. Na afloop van het symposium kan er een exclusief bezoek gebracht worden aan de voor overig publiek gesloten tentoonstelling.

 

Boek nu via Boijmans

Bauhaus Symposium