In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Museum Boijmans Van Beuningen laat de Nederlandse kant van het Bauhaus zien met de tentoonstelling ‘nederland - bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Rotterdam

Prijzen

€ 25,00 met Museumkaart
€ 42,50 zonder Museumkaart

Data en tijden

23 februari
14.00 - 15.45 uur

9 maart
14:00 - 15:45 uur

13 april
13:00 - 15:15 uur

r
Workshop Meerdere data

Bauhaus workshop en rondleiding

Dit is de laatste tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen voordat het museum sluit voor de grootschalige renovatie en vernieuwing!

Rotterdam was in de jaren tussen de beide wereldoorlogen de stad waar het modernisme het meest prominent tot uitdrukking kwam in de architectuur en vormgeving. Voor deze tentoonstelling wordt de eigen collectie van het museum aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland. Met meer dan 800 objecten - meubels, keramiek, textiel, gebruiksvoorwerpen, foto’s, typografie en architectuur - wordt de inspirerende relatie tussen Nederland en het Bauhaus zichtbaar gemaakt.

Tijdens een rondleiding door de tentoonstelling worden de principes en de invloed van het Bauhaus onderzocht. Welke parallellen zijn er tussen toen en onze tijd te leggen? Na de rondleiding vindt er een workshop plaats in de Kunst Studio waarbij je in de huid kruipt van de Bauhaüsler (Bauhaus studenten). Hier zal de Vorkurs (vooropleiding aan het Bauhaus) ervaren worden door middel van onderzoeksopdrachten naar vorm, materiaal en kleur.

Boeken en Beschikbaarheid