Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof!

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Rondleiding, Concert t/m 1 september

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Door het Corona virus gaan veel kunstliefhebbers opzoek naar nieuwe alternatieven. Alternatieven die door de epidemie zijn ontstaan of er toevallig al zijn. Het Mauritshuis is zo’n museum waarbij een nieuw project goed van pas komt. Door middel van het nieuwe "muzieklabel" Bekijk het Mauritshuis met je oren laat het Mauritshuis je met een frisse blik naar kunst kijken.

Schrijvers, filmmakers, fotografen; velen hebben zich al laten inspireren door de meesterwerken in het Mauritshuis. Hun boeken, films en foto’s voegen extra lagen toe aan onze schilderijen. Muziek mag natuurlijk niet in dat rijtje ontbreken.

Het Mauritshuis benaderd verschillende singer- songwriters met de vraag of zij zich ook willen laten inspireren door de collectie. Allerlei muziekstijlen kunnen daarbij de revue passeren, van popmuziek tot metal, van klassiek tot punk, mét of zónder lyrics. Met vier muzikale odes per jaar creëert het Mauritshuik zo een bijzondere playlist, geïnspireerd op de topstukken uit de verzameling.

Het eerste nummer van het Mauritshuis muzieklabel werd gemaakt door Spinvis met een ode aan het beroemdste werk uit het Mauritshuis: het Meisje met de parel. Zangeres MEROL koos er voor het schilderij Mars en Venus betrapt door Vulcanus van Joachim Wtewael tot leven te brengen met haar nummer Slippertje. Harrie Jekkers koos voor een poëtische lofzang op Vermeers Gezicht op Delft.

Bekijk hun keuzes hier:

Keuzes