Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. 

Verdiep je bij de lezing in de historische gebeurtenissen rond Kornwederzand, een bewogen gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de lezing word je meegenomen voor een rondleiding.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Kornwerderzand

Prijzen

€ 17,50 met Museumkaart
€ 25,00 zonder Museumkaart

Data en tijden

10 maart 2019
13.30 – 16.00 uur

Foto: Kazemattenmuseum Foto: Kazemattenmuseum
r
Lezing 10 maart

Lezing en rondleiding Kazemattenmuseum

In 1921 wordt besloten tot de bouw van de Afsluitdijk. Voor de bescherming van ‘Vesting Holland’ wil het departement van Oorlog dat er extra versterkingen in het noorden, bij de Afsluitdijk komen. Om deze reden zijn de vestingwerken, de kazematten, gebouwd. Het is de enige plek in Europa waar de Duitse Blitzkrieg in de meidagen van 1940 niet verder komt.

Lezing en rondleiding
PR medewerker Anne van Schepen van het Kazemattenmuseum en Publieksconservator Hans Groeneweg van het Fries Verzetsmuseum zullen tijdens de lezing gezamenlijk dit verhaal van de Kazematten uitdiepen. Na de lezing word je meegenomen voor een rondleiding door het museum.

De Exposities
In het Kazemattenmuseum vind je verhalen en exposities over de periode vanaf de bouw van de Afsluitdijk tot en met de periode van de “Koude Oorlog”. Het doel van deze exposities is het uitdragen en levend houden van de historische gebeurtenissen rond Kornwerderzand.Boeken en Beschikbaarheid