Maak samen met rentmeester Hermen de Wardt een nazomer wandeling tussen het groene mos en de nieuwsgierige maar sluwe bosdieren in Amelisweerd. 

Belangrijke info
Prijs

€17.50 per persoon

Plaats

Amelisweerd te Bunnik

Datum / Tijd

2 september
11.00 uur - 13.30 uur

INCLUSIEF
r
Wandeling 2 september

Boswandeling Amelisweerd

Warme rode bakstenen, een houten interieur en koffie & thee. Het is het huis van restaurant De Veldkeuken in Bunnik. Hetzelfde Bunnik waar de landgoederen van de stad Utrecht hun thuis vinden. Deze prachtgebouwen werden aangekocht voor de inwoners van de stad Utrecht om heerlijk hun rust te vinden. De landgoederen Rhijnauwen, Oud Amelisweerd en Nieuw Amelisweerd groeten en grenzen aan de Kromme Rijn en hebben elk een eigen identiteit die het Utrechtse landschap als geen ander aanspreekt. Waar de een meer ingericht is op recreatie, focust de ander zich juist op cultuurhistorie of natuur. Vind de verschillende karakters tijdens de wandeling.

Goed zichtbaar in het landschap is ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie, deze doorkruist het gebied en staat op het punt werelderfgoed te worden. Samen met het idee dat de Kromme Rijn ook de oude Romeinse grensrivier was, is dit een gebied met een lange en bewogen geschiedenis.

Met stralend weer in het weekend worden de landgoederen druk bezocht, maar op een doordeweekse grijze dag glipt er zo een ree of een das voor je neus langs. In het najaar ontpopt zich een heus paddenstoelenparadijs met minstens evenveel kleuren als een regenboog.

Alleen daarom al begeleidt rentmeester van de Utrechtse landgoederen Hermen de Wardt je graag door dit schitterende toneel. 2 september organiseert Artifex een 2 uur durende nazomer wandeling tussen het groene mos en de nieuwsgierige maar sluwe bosdieren. Wandel mee en beleef Bunnik. 

Je begint met een warm welkom; koffie en thee met rozijnenbrood & roomboter van 11.00-11.30 bij restaurant De Veldkeuken. De wandeling start om 11.30 en duurt tot 13.30.

Boeken en beschikbaarheid