Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof!

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Theater t/m 1 september

Cannes Filmfestival

Nu er door de coronacrisis geen filmfestivals kunnen plaatsvinden, zoeken de organisatoren naar andere manieren om de geselecteerde films aan de man te brengen. YouTube blijkt daarvoor de ideale omgeving.

Van 29 mei tot 7 juni is op YouTube het We Are One: A Global Film Festival te zien. Tijdens die tien dagen zullen er op youtube.com/weareone verschillende langspeelfilms, kortfilms en documentaires gratis te zien zijn, zonder advertenties. Ook kunnen kijkers genieten van muziek, comedy en panelgesprekken. 

Het festival zal putten uit de programmering van 20 belangrijke filmfestivals, die hun evenement in rook zagen opgaan: onder meer het Tribeca Film Festival, het Filmfestival van Cannes, het Sundance Film Festival en het Filmfestival van Venetië doen mee. In de komende weken zal de definitieve programma duidelijk worden.