Laat je in Museum de Fundatie in Zwolle rondleiden door de tentoonstelling Charlotte van Pallandt, die geheel in het teken staat van de gelijknamige kunstenares.

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Zwolle

Prijzen

€ 15,00 met Museumkaart
€ 26,00 zonder Museumkaart

Data

29 juni, 13 & 20 juli 2019

13 juli is uitverkocht.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zaterdag 20 juli.

Charlotte in haar atelier, Fotocollectie RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Foto: Frits Gerritsen Charlotte in haar atelier, Fotocollectie RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Foto: Frits Gerritsen
r
Charlotte bij haar atelier, Fotocollectie RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Foto: Louise van der Veen Charlotte bij haar atelier, Fotocollectie RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Foto: Louise van der Veen
Rondleiding Meerdere data

Rondleiding Charlotte van Pallandt in Museum de Fundatie

Laat je in Museum de Fundatie in Zwolle rondleiden door de tentoonstelling Charlotte van Pallandt (t/m 1 september), die geheel in het teken staat van de gelijknamige kunstenares. Van Pallandt (1898-1997) was een van de eerste vrouwelijke beeldhouwers in wat tot dan toe een mannenwereld was.

Als beginnend schilderes kreeg ze les van de Franse kubist-theoreticus André Lhote. Daarna besloot ze de schilderkunst te verruilen voor het beeldhouwen en ging hiervoor in de leer aan de Académie Ranson. Het meest bekend werd zij door haar beelden van koningin Wilhelmina, maar het meest gewaardeerd werd ze om haar geschilderde portretten. ‘Haar portretten vielen echter niet altijd in de smaak’, vertelt Teo van den Brink, marketingcoördinator van het museum. ‘Dit was met name het geval bij de geportretteerden zelf. Zij verwachtten een realistisch portret maar dat kregen ze niet altijd, omdat het Van Pallandt meer om ‘de essentie’ ging. Deze tentoonstelling geeft een fantastische kijk op deze powervrouw, die meer dan voor wat ook leefde voor de kunst.


Dit programma is onderdeel van editie 2 - Juni 2019