In de Hermitage Amsterdam is de tentoonstelling Classic Beauties – kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw te zien. Tijdens een exclusieve rondleiding maak je als bezoeker een heuse ‘Grand Tour’ door Italië.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€ 12,- met Museumkaart

€ 27,50 zonder Museumkaart

Plaats

Amsterdam

Data en tijden

14 en 22 juli 
11:00 – 12:00

r
Rondleiding 14 en 22 juli

Classic Beauties in de Hermitage

Je maakt aan de hand van ruim zestig sculpturen, schilderijen en tekeningen kennis met de beste voorbeelden van neoclassicistische kunst van kunstenaars als Bertel Thorvaldsen, Anton Raphael Mengs en Antonio Canova.

In de tweede helft van de 18de eeuw reisden kunstenaars vanuit heel Europa naar Italië. Om inspiratie op te doen en om de daar opgegraven klassieke beelden en bouwwerken – denk aan Tivoli en Pompeii – te bestuderen. Kunstenaars als Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Canova waren wég van de kunst uit de antieke oudheid  en streefden bij het maken van hun eigen sculpturen en schilderijen eenzelfde lichamelijke schoonheid na, maar dan nóg verfijnder dan bij de oude Grieken. Het neoclassicisme was geboren.

Exclusieve rondleiding
In de tentoonstelling Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam zijn de mooiste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst uit de 18de eeuw te zien. Artifex organiseert op 14 en 22 juli een exclusieve ‘Grand Tour ’ met een gids langs de werken in de Hermitage. Hoogtepunt is de Canova-collectie met het absolute topstuk het marmeren beeld De Drie Gratiën, afkomstig uit de Hermitage in St.Petersburg. Een lust voor het oog!


Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boeken en Beschikbaarheid