Neem een kijkje in de wereld van Claudy Jongstra. Deze in Friesland gevestigde kunstenares ontwerpt expressieve stoffen voor modeontwerpers als John Galliano en Christian Lacroix.

MOGELIJKHEDEN
Belangrijke info
Prijs

Vanaf €20 euro p.p.

Plaats

Leeuwarden

Periode

eind april t/m eind september 2018 (met uitzondering van augustus)

r
Data op aanvraag

Claudy Jongstra: Farm of the World

Haar werk is opgenomen in belangrijke (inter)nationale museumcollecties, waaronder het Victoria & Albert Museum in Londen, het San Francisco Museum of Modern Art en Het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Jongstra’s werk wordt gekenmerkt door de toepassing van natuurlijke materialen, plantaardige kleuren en oude vergeten ambachten. Alle stappen in het productieproces van haar kunstwerken zijn in eigen beheer; van de kudde schapen waarvan ze de wol verwerkt tot de plantaardige kleurstoffen van de gewassen die ze verbouwt op haar landgoed van boerderij de Kreake. Met haar (kunst)werken wil ze bijdragen aan het creëren van een betere en mooiere wereld.

Met haar nieuwste project Farm of the World op haar boerderij de Kreake in Huns wil Claudy Jongstra de diversiteit en rijkdom laten zien van wat zelfs een klein stukje grond kan produceren: biologisch-dynamische boeketten, keramiek, voedsel, verfgewassen en een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.

Maak kennis met haar bijzondere werkwijze en inspirerende visie op duurzaamheid. Speciaal voor u kunnen we verschillende programma’s samenstellen op boerderij de Kreake om dit zelf te ervaren.

Reserveer nu