Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof!

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Expositie t/m 30 juni

Corona in de Stad

Corona in de Stad

Niet de verklaringen en feiten van ministers en experts over het virus, maar juist de alledaagse verhalen en ervaringen met mensen zoals jij en ik, staan centraal.

15 Mei is de digitale tentoonstelling ‘Corona in de Stad’ door burgemeester Femke Halsema geopend. De digitale tentoonstelling gemaakt door het Amsterdam Museum in samenwerking met vele partners is bedoeld om bewoners in isolatie met elkaar te verbinden.

De tentoonstelling over de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en het dagelijks leven van Amsterdammers bestaat uit persoonlijke ervaringen en verhalen van de stadliefhebbers. Inmiddels zijn er al meer dan 480 filmpjes, boodschappen, foto’s, kunstwerken, audiofragmenten en verhalen ingezonden.

Elke week worden inzendingen uitgekozen en gebundeld in verschillende themazalen. De eerste zalen zijn gewijd aan thema’s als De Dam, De Lege Stad, Nieuw Gedrag en Het Leven in Isolatie.

Wil je eigen ervaringen met Corona in Amsterdam delen? Corona in de Stad is een levende, groeiende tentoonstelling en verhalen inzenden kan nog zolang de voorstelling loopt. Stuur dus vooral je verhaal, foto, GIF-je, video, audiofragment op via:

Corona in de Stad