Unieke stadswandeling met smakelijke intermezzo’s in oud en nieuw Maastricht

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats;

Maastricht

Prijs

Regulier: €49,50
NOUVEAU: €45,00

Data

Dit programma is beschikbaar op:

r
Sfeerbeeld Culinaire wandelingen Sfeerbeeld Culinaire wandelingen
Culinair 4 oktober

Cul(t)inair Maastricht

Van de historische binnenstad tot het dynamische Sphinxkwartier. Tijdens deze stadswandeling ontdek je de bijzondere culturele én culinaire hoogtepunten van Maastricht!Ga op pad met Mat van Lier, stadsgids pur sang. Hij neemt je mee naar de vele prachtige straatjes van de binnenstad, maar zal ook de minder bekende delen aan je laten zien. Een stevige en veelzijdige wandelroute in het oude en nieuwe Maastricht, afgewisseld met culinaire intermezzo's waar je letterlijk en figuurlijk proeft aan het bourgondische leven van het zuiden.

Bakkerij Hermans, Le Fernand, Marres Kitchen & Brasserie Tapijn


Smakelijke Intermezzo’s
De route start in het stadspark van Maastricht, aan de rand van het centrum, bij Brasserie Tapijn. Daar word je ontvangen in de grote sfeervolle hal die vroeger als eetzaal diende voor de manschappen van de naastgelegen Tapijnkazerne. Het eerste intermezzo is een zoete stop, want geen bezoek aan het zuiden is compleet zonder een stukje échte Limburgse vlaai. We bezoeken Bakkerij Hermans, al sinds 1936 een absoluut begrip in Maastricht. Hier werpen we een snelle blik in de voor publiek gesloten keuken, waar je de beste vlaai van het zuiden mag proeven.

We vervolgen de route naar horeca-hotspot Le Fernand Café Manger, waar het ongedwongen Franse hart van de zaak feilloos aansluit bij wat ze in Maastricht zo goed kunnen: genieten! Tot slot breng je een bezoek aan Marres Kitchen, gevestigd in het Huis voor Hedendaagse Cultuur. Met deze Mediterraanse afsluiter eindigen we een unieke wandeling waarin de diversiteit en gastvrijheid van Maastricht centraal staat.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door: