Ontdek de leukste culinaire adressen in Amersfoort. Samen met onze gids maak je een historische stadswandeling met smakelijke intermezzo’s!

Belangrijke info
Prijs

€ 39,50

Plaats

Amersfoort

Data en tijden

23 maart
13:30 - 16:30

24 maart
14:00 - 17:00

8 april
13:30 - 16:30

INCLUSIEF
Foto: Sjoerd Moussie Foto: Sjoerd Moussie
r
Culinair Meerdere data

Culi-wandeling: Proef Amersfoort

De vele pittoreske straatjes, grachten, steegjes en monumenten maken een bezoek aan Amersfoort meer dan de moeite waard. Tijdens deze bijzondere wandeling ontdek je onder andere de middeleeuwse Koppelpoort en de karakteristieke Muurhuizen in de stad.

De Nieuwe Stad
Ook neem je een kijkje in De Nieuwe Stad. Dit gebied bevindt zich naast het centrum van Amersfoort en staat bekend als innovatieve, creatieve en duurzame microstad. De stadswandeling wordt afgewisseld met een bezoek aan drie bijzondere horecagelegenheden.

Drie intermezzo's
In De Nieuwe Stad word je eerst ontvangen in Het Lokaal, een foodhal gevestigd in twee loodsen van de voormalige Rohm and Haas-zeepfabriek. Hier geniet je van huisgemaakte crostini’s met beleg van lokale leveranciers, een glaasje slow coffee uit de eigen koffiebranderij en een vers gebrouwen proefglas bier. Alle producten zijn in of rond Het Lokaal gemaakt.

Vervolgens bezoek je wijnbar Zuster Margaux. De ligging in stadsklooster Mariënhof - dat bekend staat als de erfgoedparel van de provincie Utrecht - is erg bijzonder en de perfecte setting voor een kleine wijnproeverij met amuses.

De dag wordt afgesloten bij Dara, gevestigd in een monumentaal pand aan de Eemhaven. Hier geniet je van een zoete proeverij gebaseerd op traditionele en moderne zelfgeschreven recepten. Het interieur van Dara is ontworpen door Nederlandse topontwerpers en design labels zoals Weltevree, Arco, Studio Zand en Sjoerd Vroonland.

Geniet tijdens dit arrangement van alles wat Amersfoort te bieden heeft op culinair en cultuurhistorisch gebied.

Boeken en Beschikbaarheid