Ontdek Amersfoort tijdens deze historische stadswandeling met culinaire intermezzo’s

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amersfoort

Prijs

€ 39,50 NOUVEAU abonnee(s)
€ 42,50 Regulier

Data

14 juni 2019:

Foto: Sjoerd Moussie Foto: Sjoerd Moussie
r
Wandeling 7 en 14 juni 2019

Culinaire stadswandeling in Amersfoort

Ontdek Amersfoort en haar leukste culinaire adressen. Samen met gids Femke van Dongen maak je een historische stadswandeling die wordt afgewisseld met culinaire intermezzo’s.

Cultuurhistorische stadswandeling
Ontdek samen met onze gids de historie van Amersfoort. De vele monumenten, prachtige straatjes en grachten maken een bezoek aan Amersfoort meer dan de moeite waard. Tijdens de wandeling ontdek je onder andere de middeleeuwse Koppelpoort en de karakteristieke Muurhuizen. Met een bezoek aan Het Lokaal is er ook aandacht voor De Nieuwe Stad. Dit bevindt zich naast het centrum van Amersfoort en staat bekend als innovatieve, creatieve en duurzame microstad.

Culinaire intermezzo’s
De stadswandeling wordt afgewisseld met een bezoek een drie bijzondere horecagelegenheden. Je wordt ontvangen in Het Lokaal, gevestigd in twee loodsen van de voormalige Rohm and Haas lijm- en zeepfabriek. Hier geniet je van een huisgemaakte crostini met beleg van lokale leveranciers, een glaasje soep en een kopje thee of koffie.

Na de eerste wandeling breng je een bezoek aan NUL33, gevestigd in een historisch pand waar Jugendstil succesvol gecombineerd wordt met een strakke inrichting. Hier geniet je van een kleine smaakvolle proeverij op basis van gerechten van de kaart en een drankje.

We sluiten de dag na de tweede wandeling af bij kosmopolitische ontmoetingsplaats Dara, gevestigd in een monumentaal pand aan de Eemhaven. Hier word je ontvangen met een zoete proeverij, gebaseerd op traditionele en moderne zelfgeschreven recepten. De kwaliteit van Dara vertaalt zich bovendien naar het interieur, samengesteld en gemaakt door Nederlandse topontwerpers en designlabels als Weltevree, Arco, Studio Zand en Sjoerd Vroonland.

Geniet tijdens dit programma van wat Amersfoort te bieden heeft op culinair en cultuurhistorisch gebied.

 

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door: