Keer terug naar de Gouden Eeuw in Delft: samen met haar historische gidsen heeft De Culturele Agenda een Delftsblauwe route uitgezet langs iconische monumenten, historische bezienswaardigheden en natuurlijk: Vermeer.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Delft

Prijs

€ 32,50 p.p.

r
Wandeling 11 mei 2019

De Gouden Eeuw in Delft

Een route langs Vermeer en monumenten in de historische binnenstad.

Tijdens een stadswandeling leer je waarom Delft een hoofdrol speelde in de Gouden Eeuw en bovendien biedt een aansluitend bezoek aan Vermeer Centrum Delft inclusief audiotour een kijkje in het leven van de wereldberoemde Delftse meester.

De dag begint meteen in Delftse sferen met een kopje koffie of thee en een Delftse lekkernij in De Delf. Nadat de magen gevuld zijn, start samen met een ervaren gids de stadswandeling door het vermaarde historische centrum vol kroonjuwelen uit de Gouden eeuw. Je duikt in de geschiedenis van Delft en komt op plekjes waar je normaal gesproken aan voorbij gaat. De wandelroute eindigt bij het knusse Moeke Delft voor een uitgebreide lunch.

Na de lunch staat de rest van de middag volledig in het teken van Vermeer die tijdens de Gouden Eeuw leefde en werkte in Delft. Een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft, gevestigd in zijn vroegere atelier, laat zien hoe de meester van het Hollandse licht te werk ging. Er hangen reproducties van zijn 37 bewaard gebleven schilderijen die een treffend inzicht geven in de ontwikkeling en het uitzonderlijke talent van Vermeer.