NS trakteert!

Vier 130 jaar Amsterdam Centraal: Breng een gratis bezoek aan de koninklijke wachtkamer met gids!

BELANGRIJKE INFO
Datum

15 oktober 2019

De gratis rondleiding duurt circa 30 minuten. Wil je zeker zijn van deelname? Meld je dan aan voor een rondleiding op een van onderstaande tijden:

10.30 uur
11.30 uur
13.30 uur
14.30 uur
15.30 uur

Bij voldoende animo worden extra tijden beschikbaar gesteld, houd onze website in de gaten voor deze extra tijden.

Geïnteresseerd in een rondleiding op een ander tijdstip tussen 09.30 - 15.30 uur? Laat het ons weten, we informeren je graag over de mogelijkheden.

Plaats

Amsterdam Centraal Station

Prijs

Gratis

Aanmelden voor deze rondleiding is enkel mogelijk tot maandag 14 oktober via:

info@cultureleagenda.nl

Vermeld in je mail de volgende gegevens*: 

1. Voor- en achternaam 
2. Woonplaats
3. E-mailadres**
4. Telefoonnummer 
5. Aantal tickets
6. Tijdstip rondleiding

*Deze gegevens zijn nodig om je aanmelding digitaal goed te kunnen verwerken. 

** Op dit e-mailadres ontvang je de bevestiging en je e-ticket. Op het e-ticket staan verdere details, zoals het verzamelpunt, vermeld.

r
15 oktober 2019

De Koninklijke Wachtkamer van Amsterdam

NS trakteert!

Op 15 oktober 2019 bestaat Amsterdam Centraal 130 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd. Een van de activiteiten is de openstelling van de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal.

Gratis rondleiding in de koninklijke wachtkamer
De NS maakt het mogelijk om op dinsdag 15 oktober onder begeleiding van een deskundige gids gratis een bezoek te brengen aan de koninklijke wachtkamer van Amsterdam Centraal. De wachtkamer is speciaal ontworpen voor onze Koninklijke familie en een prachtig Cuyperiaans gesamtkunstwerk. Het is een aantal jaren geleden gerenoveerd en het is indrukwekkend om te zien dat de neo-gothische architectuur, meubels en stoffering volledig op elkaar zijn afgestemd.

130 jaar Amsterdam Centraal
Het stationsgebouw van het Centraal Station in Amsterdam is in 1881 door architect P.J.H. Cuypers uit Roermond ontworpen. Vijf jaar eerder gaf hij vorm aan het Rijksmuseum. Dit deed hij volgens de hem zo typerende bouwstijl waarin veel invloeden uit de Middeleeuwen te herkennen zijn. De hoofdstedelijke bevolking, gaf het station de bijnaam ‘Kathedraal’. Het gehele ontwerp is tot in de kleinste details doordacht, van de strakke vormgeving van de meubels in de salonruimte van de koninklijke wachtkamer tot de sierlijke wanddecoraties en de bloemmotieven in het gehele stationsgebouw. Ze maken duidelijk dat voor Cuypers de architectuur aan het hoofd van alle kunsten staat en alle vormen van kunst verenigt.

Deze rondleiding wordt kostenloos door NS aangeboden, wel dien je van te voren te reserveren.

Wees er snel bij, want vol=vol!