Je komt heel dicht bij grootmeester Rembrandt als je al zijn 350 werken in originele staat samen ziet tijdens een rondleiding met gids door de tentoonstelling Discover Rembrandt.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijs

Regulier: € 27,50 p.p. 

Actieprijs: € 25,00 p.p.

Data

19, 27 juli
18, 24 augustus 2019:

Rembrandt van Rijn - De Nachtwacht Rembrandt van Rijn - De Nachtwacht
r
Rembrandt van Rijn - Het Joodse Bruidje Rembrandt van Rijn - Het Joodse Bruidje
Rondleiding 18 aug, 24 aug

Discover Rembrandt

Je komt heel dicht bij grootmeester Rembrandt als je al zijn 350 werken in originele staat samen ziet in de tentoonstelling Discover Rembrandt. Nooit eerder werden reproducties van zijn werken op deze manier samengebracht. De Amsterdamse RAI biedt onderdak aan deze werken, die een prachtig beeld geven van Rembrandts ontwikkeling van wonderkind tot grootmeester. Rembrandt-specialist Ernst van de Wetering herleidde met hulp van de nieuwste technieken de schilderijen tot hun originele staat.

Je krijgt eerst een bijzonder kijkje in hoe deze tentoonstelling tot stand is gekomen. Daarna leidt kunsthistorica Birgitte Mommers je door de tentoonstelling. ‘Ik vertel over de ontwikkeling van Rembrandt als schilder: van zijn jonge jaren in Leiden tot zijn late jaren in armoede in Amsterdam. Aan de hand van de reproducties lopen we door zijn leven. Wist je bijvoorbeeld dat zijn eerste vrouw Saskia overleed toen hij bezig was met het afronden van de Nachtwacht? Dit bekendste schilderij is overigens in zijn oorspronkelijke formaat te bewonderen, inclusief het stuk dat in de achttiende eeuw werd afgesneden.’Dit programma is onderdeel van editie 2 - Juni 2019