Tien metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) zijn deze zomer in de Rijksmuseumtuinen te zien. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen.

Belangrijke info
Prijs

€ 15,00

Plaats

Amsterdam

Data en tijden

1 juli
14.00-15.15 uur

20 juli
14.00-15.15 uur

 

r
Rondleiding Meerdere data

Eduardo Chillida in de tuin van het Rijksmuseum

Het is voor het eerst dat een tiental van zijn monumentale buitensculpturen samen zijn te zien in Nederland. In de tentoonstelling Chillida in de Rijksmuseumtuinen is een verzameling van tien uitzonderlijke sculpturen uit verschillende periodes te zien, exemplarisch voor zijn ideeën over volheid en leegte, interieur en exterieur, zwaartekracht en balans. Wandel met gids Mariska van Doesburg door de Rijksmuseumtuinen terwijl zij u alles over deze bijzondere kunstenaar en zijn iconische werken vertelt.

Kom tijdens de rondleiding van 5 kwartier meer te weten over het oorspronkelijke idee van de 19de-eeuwse architect Pierre Cuypers die het ontwerp van de tuinen betrok bij het gebouw, én over de gedachtes achter de tuin zoals die nu is.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boeken en Beschikbaarheid